dilluns, 10 de gener de 2011

Curiositats sobre la llet

TV·: Quequicom 10/01/2011: Atletes de la llet

Abans, les vaques feien vint litres de llet al dia, que és la que necessita un vedell. Ara en fan 60. Són atletes de la llet.
El “Quèquicom” visita una granja on tot està pensat perquè rendeixin al màxim. Una dieta especial, matalassos de làtex per a les vaques, climatització i silenci.No arriben mai a veure cap toro, però es passen la vida embarassades per poder fer llet per al consum humà.
Però, és bo que els adults prenguin llet o formatge? El catedràtic en nutrició i bromatologia de la UB Abel Mariné explica quines són les indicacions dietètiques de la llet per a les persones adultes i per què n’hi ha que no digereixen bé la llet a mesura que es fan grans.
Al plató, el presentador Marc Boada aprofundeix la qüestió de la intolerància dels humans a la lactosa. A “Atletes de la llet” també es veu com s’elabora el formatge a partir de llet crua, amb la col•laboració del formatger Salvador Maura, del Mas d’Eroles, d’Adrall, i Marc Boada explica els processos de fermentació i de digestió microbiana que fan que la llet es transformi en formatge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada