diumenge, 19 de desembre del 2010

Llibre de lectura recomanada per a la 2ªavaluació


A l'igual que el trimestre passat, et proposem la lectura d'un llibre relacionat amb el curriculum de l'assignatura de Biologia-Geologia de 3 ESO. Es tracta d'una activitat voluntària que podrà augmentar la teua nota -de la segona  i tercera avaluació-  fins a 1 punt.
                    

 
Aquest llibre és prou diferent que el que et vaig proposar l'avaluació passada.És prou més llarg (239 pàgines) i està escrit per un dels pares del gènere de la ciència ficció, ISAAC ASIMOV. La novel·la està basada en el guió de la pel·lícula homònima estrenada el mateix any. De fet la història original fou escrita per altres dos autors, però Asimov va fer una novel·la a partir del guió de la pel·lícula.
Argument: En plena Guerra Freda un científic soviètic, especialista en la miniaturització d'objectes, deserta als Estats Units. En la fugida és ajudat per un agent de la CIA, que no pot evitar un intent d'assassinat en contra seva, quedant el trànsfuga en estat de coma. Es resol aplicar per primera vegada la tecnologia nord-americana de miniaturització per salvar-li la vida. Quatre homes: l'agent de la CIA, el pilot, dos científics i una dona, assistent de cirurgia, tripulant un submarí anomenat Proteus, són reduïts a la grandària d'un bacteri i inoculats en el sistema circulatori del científic, amb la missió de viatjar fins al seu cervell, trobar i destruir la trombosi que està per provocar-li la mort. Tenen solament una hora per realitzar l'operació, ja que l'estat de miniaturització es revertirà per fi d'aquest termini, arriscant ser detectats i atacats pel sistema immunològic del pacient. Després de realitzar una travessia plena de perills, descobreixen que hi ha un traïdor entre ells que saboteja la missió. Aconsegueixen eliminar-ho i complir amb la seva missió, i faltant sol minuts per al termini final, busquen arribar fins a l'ull per on aconsegueixen sortir i tornar al seu estat normal.

Què cal fer?

Després de llegir el llibre, caldrà:

o   Realitzar una fitxa de treball del llibre que pots trobar a la pàgina d'EDUCAMADRID. La podeu fer en castellà o valencià.
o   Fer una prova oral/escrita sobre el llibre a finals de febrer. Ja quedarem en la data exacta.

En aquesta pàgina web d'EDUCAMADRID també et podràs descarregar una versió electrònica del llibre. De moment, mirant la guia didàctica i amb aquesta versió electrònica de la novel·la podrà ajudar-te a decidir si llegeixes el llibre i a treballar mentre que trobes la versió en paper. Recorda que de vegades, costa trobar els llibres i que no fa falta comprar-lo soi el traus d'una biblioteca pública.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada