dimarts, 23 de novembre del 2010

Més informació sobre El País de los estudiantes


Ara que ja s'ha inscrit una part important de la classe (els alumnes i les alumnes que estan realment interessats) caldrà decidir quin paper realitza cadascun de vosaltres. 
Hi ha 6 seccions: Portada, Societat i Cultura, Esports, Medi Ambient, El teu Entorn i Tema Lliure.  
 El professor us donará una fitxa on podreu triar la secció/seccions en què voleu participar, decidir quin és el tema lliure que treballarem, la llengua de les diferents seccions, etc.
Funcions dels alumnes

Dissenyadors: Assignació d'espais als redactors i composició final de les pàgines del diari (articles fotografies recursos publicitaris).
Redactors: Recerca, redacció i bolcat dels textos dels articles en els espais indicats pel dissenyador. Els redactors gràfics treballaran directament amb les seves imatges, mentre que els publicistes (funció de redactors) s'encarregaran dels anuncis.

Consells per organitzar la vostra Redacció
Cada secció del vostre diari ha de tenir un mínim d'una pàgina i un màxim de dos, que haureu de completar amb continguts editorials, fotogràfics i publicitaris. El resultat final serà el vostre diari dividit en cinc seccions més una portada, que destacarà les informacions que considereu més importants de tota la publicació.

Per aconseguir dissenyar un diari de qualitat, el millor és que marqueu unes pautes des del principi, que us organitzeu. Aquí teniu alguns consells que poden servir:
  •  Per organitzar l'equip de redacció podem optar per dos models: crear un equip ampli de redactors que participen en totes les seccions o crear equips diferents pera cada secció.
  •   Convocar reunions freqüents perquè tots estiguem al dia de com va el diari i per assignar temes, organitzar els continguts, fer el seguiment del tancament de les pàgines i arribar a temps per complir els terminis. 
  • Per a l'elaboració del diari, utilitzarem sempre fonts fiables d'informació i, si no és així, contrastar les dades. I si us plau, redactors! Escriviu els vostres propis textos (a Internet existeixen eines gratuïtes que permeten comprovar, amb cert marge d'error, la probabilitat que un text hagja estat plagiat d'algun publicat amb anterioritat) El jurat valora molt l'originalitat dels articles. 
  • Com anem a necessitar fotos, sapigueu que teniu un banc d'imatges a què podeu accedir des de la eina de maquetació per a descarregar-vos les que vulgueu. No obstant això, us recomanem que genereu la major quantitat de material propi possible, avui dia amb les càmeres digitals és fàcil i segurament s'ajusten més a la notícia que esteu explicant. 
  • Recordeu que la figura del corrector és molt important per supervisar la correcta aplicació de les normes d'edició, tipogràfiques i d'estil. Això donarà coherència a tot el producte i evitarà que hi hagi errades o faltes d'ortografia. No dubteu a preguntar dubtes als vostres professors de llengües. 
  • El diari que heu de fer no és digital i cal confeccionar i editar com si fos imprès. S'adjunta una MAQUETA BASE en blanc  similar a la pàgina d'un diari, perquè la utilitzeu a manera de plantilla i dibuixeu-hi l'estructura de la  futura pàgina abans de posar-vos a treballar.  Recordeu que ha d'incloure articles, fotografies i publicitat. Imprimiu tantes vegades com necessiteu. 
  • Una vegada tinguem clar l'esquema de la pàgina, els redactors ja poden començar a escriure sobre els temes que hagueu definit. Han d'utilitzar un processador de textos com Word per després bolcar els articles en les  caixes que el sistema assigna a cada redactor (titular, subtítol i text) 
  • Recomanem deixar la portada per al final, quan hagueu elaborat totes les seccions i tingueu la informació definida al complet per triar la més important.
  • I, per descomptat, reviseu sempre les pàgines abans de donar-les per tancades. No us oblideu de res: maquetació, continguts, fotografies, publicitat, ortografia i gramàtica.


 Premis Especials
  • Millor fotografia (fins a un màxim de 2 alumnes) 
  • Millor entrevista (fins a un màxim de 2 alumnes) 
  • Millor tira còmica/vinyeta (fins a un màxim de 2 alumnes.
  • Millor publicitat pròpia (fins a un màxim de 2 alumnes) 
  • Millor secció en anglès: possibilitat de desenvolupar la secció Tema Lliure en anglès (fins a un màxim de 5 alumnes) 
  • Millor reportatge (fins a un màxim de 3 alumnes) 
  • Millor contingut sobre xarxes socials (fins a un màxim de 3 alumnes)

El premi per a cada categoria serà un xec regal de FNAC per valor de 150 €.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada