TV·: Quequicom 10/01/2011: Atletes de la llet
El “Quèquicom” visita una granja on tot està pensat perquè rendeixin al màxim. Una dieta especial, matalassos de làtex per a les vaques, climatització i silenci.
No arriben mai a veure cap toro, però es passen la vida embarassades per poder fer llet per al consum humà.
Però, és bo que els adults prenguin llet o formatge? El catedràtic en nutrició i bromatologia de la UB Abel Mariné explica quines són les indicacions dietètiques de la llet per a les persones adultes i per què n’hi ha que no digereixen bé la llet a mesura que es fan grans.
Al plató, el presentador Marc Boada aprofundeix la qüestió de la intolerància dels humans a la lactosa. A “Atletes de la llet” també es veu com s’elabora el formatge a partir de llet crua, amb la col•laboració del formatger Salvador Maura, del Mas d’Eroles, d’Adrall, i Marc Boada explica els processos de fermentació i de digestió microbiana que fan que la llet es transformi en formatge.
Però, és bo que els adults prenguin llet o formatge? El catedràtic en nutrició i bromatologia de la UB Abel Mariné explica quines són les indicacions dietètiques de la llet per a les persones adultes i per què n’hi ha que no digereixen bé la llet a mesura que es fan grans.
Al plató, el presentador Marc Boada aprofundeix la qüestió de la intolerància dels humans a la lactosa. A “Atletes de la llet” també es veu com s’elabora el formatge a partir de llet crua, amb la col•laboració del formatger Salvador Maura, del Mas d’Eroles, d’Adrall, i Marc Boada explica els processos de fermentació i de digestió microbiana que fan que la llet es transformi en formatge.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada